Почетна > Бизнис
Бизнис

Хемофарм 25 милиона евра уложио у стратешке пројекте, производња већа 6,8 %

Хемофарм је и у 2022. наставио свој раст и годину у којој је 25 милиона евра уложено у стратешке пројекте, завршава са изузетним пословним резултатима, а највећи успех био је испоручити своје производе на сва тржишта на којима СТАДА Група послује у захтеваној количини, саопштено је из те компаније.
Фото: Pixabay/geralt

На коктелу уприличеном за пријатеље, пословне партнере и сараднике прослављено је 62 године успешног пословања Хемофарма, уз поруку да је добро здравље сваког појединца основна мисија компаније и њено највеће богатство.

Компанија истиче да је од 2006. године, када је Хемофарм постао део СТАДА Групе, у ту компанију инвестирано је преко 400 милиона евра.

Генерални директор Роналд Зелигер истакао је да је фокусирајући се на раст, иновације и оперативну изврсност, настављен развој Хемофарма као модерне и одговорне компаније.
„И даље ћемо тежити да кроз унапређење и развој Хемофарма, доприносимо одрживом развоју целокупног друштва“, поручио је он.

Говорећи о резултатима рекао је да је у 2022. произведено 306 милиона паковања, што је пораст од 6,8 процената у односу на прошлу годину.

„Као један од највећих немачких инвеститора, и у овој години смо наставили са инвестицијама. У Хемофарм Групу уложено је око 25 милиона евра у стратешке пројекте“, истакао је он и навео да је Хемофарм остао на лидерској позицији у Србији.

Додао је да је портфолио компаније наставио да расте, и истакао да је најважније да је Хемофарм остао домаћи и регионални тржишни лидер у одрживом развоју и најодлучнији борац за здравље људи.

Компанија послује на четири континента и има тим од око 4.000 запослених, а присутан је на готово 40 тржишта света.

Зелигер је посебно истакао јубилеј – 30 година рада Хемофарм фондације што ће бити прослављено следеће године.

„Њена истрајност у борби за здравље људи, доказ је да посвећеност и вера у свако добро појединца, могу променити свет и створити боље место за живот свих нас“, истакао је он.

Erbas i Reno će zajedno proizvoditi baterije

Преузмите андроид апликацију.