Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Хас без „руских леђа“ напушта Формулу 1, замена већ спремна?

Екипа Хаса би ускоро могла да напусти Формулу 1, а екипа која би их заменила „вреба иза угла“.
Фото: Танјуг/AP/Joan Monfort

Џин Хас, власник ове екипе Формуле 1, дуго је у свету тркања и са поносом је дошао у Ф1 након дугогодишњег такмичења у Наскару и Индикару.

Након неколико турбулентних сезона у Хас је дошла компанија „Урал Кали“ као главни финансијер и са собом довела возача Никиту Мазепина, али то би ускоро могло да се промени.

Урал Кали је суспендован из Формуле 1, Хас је остао без главног финансијера и сада се налазе у великим проблемима, али постоји шанса да се ишчупају и сачувају екипу.

У петак на тестирањима нису много возили, брзо су се повукли са стазе и то је додатно подгрејало гласине да ће екипу Хаса ускоро заменити Тим Андрети.

Мајкл Андрети, син живе легенде и бившег Ф1 шампиона Марија Андретија, рекао је да је у последње две године „милион пута“ покушао да се укључи у Формулу 1, а посебно преко екипе Хаса и да му то није полазило за руком.

Гинтер Штајнер, шеф Хаса, већ је напоменуо да би Пјетро Фитипалди био Андретијев други возач у новој екипи уместо Никите Мазепина. Пјетро је унук још једне живе легенде и шампиона Ф1 Емерсона Фитипалдија.

Такође је наведено да је Мајкл Андрети већ постигао формални договор са Реноом како би били њихов произвођач погонске јединице.

Како пише „The Race“, ФИА ће захтевати од екипе Андретија да уплати 200 милиона долара пре самог уласка у такмичење, док је Тото Волф први човек Мерцедеса навео да би тим Формуле 1 морао да вреди макар милијарду долара.

Američki Has uklanja ruske boje i spoznore sa svog F1 bolida (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.