Почетна > Србија
Србија

Хапшење двојице младића у Клокоту нови притисак на Србе

Двојица српских младића Дејан М. (27) и Александар С. (31) приведени су у Клокоту јер се током прославе Бадње вечери у порти цркве чуло неколико хитаца испаљених у ваздух, саопштила је Српска листа.
клокот
Фото. Танјуг/Бојан Славковић

„Припадници Косовске полиције данас су претресли куће ове две породице, а Дејан и Александар су приведени. Њима је одређено задржавање од 48 сати и Канцеларија за КиМ ће им обезбедити сву бесплатну правну помоћ и адвоката”, навела је Српска листа. Додала да је породице обишао и председник привременог органа општине Витина. Који им је пренео подршку Канцеларије.

„Јасно је да се оваквим хапшењима, повезаним са прославом Божића, као најрадоснијег православног празника, Србима ставља до знања да немају право на своје празнике. Што најбоље показује терористички напад на Бадњи дан у Готовуши. Када је Албанац, припадник тзв. Косовских безбедносних снага, пуцао у дечака Стефана и младића Милоша. Само зато што су носили бадњак, подсећа Српска листа. Тиме се на Србе врши додатни притисак и уноси страх у српске средине. Са јасним циљем да се они онеспокоје и протерају са својих огњишта“, закључила је Српска листа.

Šole: Nisam došao da bih postavljao ultimatume već da podržim dijalog

 

Преузмите андроид апликацију.