Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Хала 2: Почетак октобра уз Хладно пиво

Хала 2 Новосадског сајма и 8. октобар резервисани су за култуни загребачки рок састав “Хладно пиво” који већ више од три деценије спада међу најпопуларније групе не само у Хрватској, већ у читавом региону.
Фото: Хала 2

Њихов наступ обележиће почетак октобра у Новом Саду, а хитови попут “Једним осмијехом”, “Није све тако сиво”, “Езотерија”, “Питала си ме” и бројни други засигурно ће направити добру атмосферу међу верним поштоваоцима.

Обележавајући три и по деценије рада, Кекин и екипа одржаће концерт у Новом Саду у оквиру овогодишње турнеје „35 за 35”.

Према речима организатора, присутна публика ће бити сведок великог звучног, визуелног и концертног спектакла. Хладно Пиво, на челу са својим фронтменом Милетом Кекином три деценије од изласка првог албума остају препознатљиви, упечатљиви, али и драги публици због бескомпромисности, искрених и упечатљивих стихова у којима нема места калкулацији.

Такође, оно што је препознатљиво овом бенду јесте задржавање старе публике и њихово заједничко сазревање, , али и придобијање нових поштовалаца рокенрол музике који данас, у 21. веку одрастају уз музику и текстове Хладог пива.

„Оно што можемо да очекујемо је енергичан, искрен и велики спектакл који ће сигурно остати упамћен као један од најважнијих концерата Хладног пива у нашем граду о којем ће се причати много после самог догађаја. Песме: Једним Осмијехом, Питала си ме, Не Волим те, Езотерија , Биолошки Сат“, су само неки од хитова које ћ су показали да рок музика није искључиво ствар 20. века, него да се дефинитивно тиче и данашњег времена у којем живимо и да ће их публика и то вече са уживањем слушати и певати.

Све је почело 1987. године у западном загребачком предграђу Гајнице када су се окупила четири пријатеља Миле Кекин, Суба, Теди и Зоки. Први јавни наступ догодио се следеће године, која се и узима за годину почетка њиховог постојања.

Године 1992, састав Хладно пиво наступио је као предгрупа легендарног састава КУД Идијоти, а годину дана касније издали су први албум, „Џиновски„. И дан данас, сваки концерт Хладног пива завршава се песмом КУД Идијота „Кад сунце опет зађе“. Две године касније били су предгрупа групи Рамонес у Дому спортова на Трешњевци.

Доказ да су Новосађани И Новосађанке велики фанови јесте И чињеница да су наступали већ ове године, а концерт који нас чека у октобру свакако ће бити посебан као И увек када је Хладно пиво у питању.
Улазнице можете пронаћи на свим Gigstix продајним местима.

Međunarodni susret starovremenskih vozila u Big tržnom centru

Преузмите андроид апликацију.