Почетна > Србија
Србија

Гужве на Хоргошу, чека се и по 11 сати

Другог дана Божићних празника, на граничном прелазу Хоргош 1, бележи се вишесатно задржавање и километарске колоне путничких возила, а поједини чекају готово 11 сати како би напустили Србију.
Фото: Танјуг/Александар Ћирић

Колоне путничких возила у јутарњим сатима досезале су око пет километара од излаза из наше земље, све до петље за искључење са ауто-пута за насеље Хоргош.

На излазу из Србије, раде све четири траке за путничка возила и једна за аутобуски превоз, док је међузона Србија-Мађарска попуњена.

Према речима путника, којих је највише са таблицама из Немачке, Аустрије, Бугарске, Македоније и Турске, чекају око 11 сати како би прешли нашу границу.

„Чекамо око 11 сати, а како видим да нисмо ни на пола пута да пређемо обе границе. Враћамо се кући са одмора“, рекао је путник из Бугарске.

„Ту смо од синоћ, од девет увече. До сада чекамо око 11 сати“, додаје други.

Радно време граничних прелаза Хоргош 1, Келебија и Бачки Брег је 24 часа, Хоргоша 2 од 7 до 19 часова, док је радно време ГП Бајмок од 7 до поноћи све до 15. јануара, до када продужено ради и ГП Бачки Виногради, тачније од 7 до 22 часа.

Хил: Ове године биће више америчких инвестиција у Србији

Преузмите андроид апликацију.