Почетна > Бизнис
Бизнис

Гуглова матична компанија Алфабет гаси 12.000 радних места

Гуглова матична компанија Алфабет угасиће 12.000 радних места, што је око шест одсто укупно запослених и односи се на њене филијале широм света.
Фото: Unsplash/Pawel Czerwinski

Извршни директор Гугла и Алфабета Сундар Пичаи навео је у интерном имејлу да је преузео „пуну одговорност“ за резове, пренео је Би-Би-Си.

Он је захвалио особљу што је „тако напорно радило на својим позицијама“, додајући да је њихов „допринос био непроцењив“.

„Иако ова транзиција неће бити лака, па ћемо подржати запослене док траже своју следећу прилику“, написао је Пичаи.

Најавио је отпремнине за запослене у САД, који ће добити плату за најмање 16 недеља, као и бонус за 2022. годину, плаћени одмор и шест месеци здравственог осигурања.

Према недавним подацима, Гугл има више од 5.500 запослених у Великој Британији, али још није јасно колико ће на њих утицати резови.

Волстрит је поздравио смањење, па су акције Алфабета порасле су за 3,5 одсто у електронском трговању пре отварања берзе.

Ово се догађа неколико дана након што је Мајкрософт саопштио да ће бити изгубљено 10.000 позиција и недељама након што је Амазон најавио отпуштање 18.000 радних места.

Према сајту layoffs.fyi готово 194.000 запослених у технолошкој индустрији изгубило је посао у САД од почетка 2022. године, не укључујући оне које је данас објавио Алфабет.

Vlada Srbije: Srbija turistička destinacija u usponu, veliki rast broja noćenja

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке