Почетна > Србија
Србија

Грујичић најавила реконструкцију и модернизацију Здравственог центра у Ваљеву

 Министарка здравља у Влади Србије Даница Грујичић посетила је данас Здравствени центар Ваљево и најавила почетак реконструкције тог центра и његову даљу модернизацију.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„На појединим одељењима постоји доста добре опреме. Жао ми је што је већина набављена из донација, али је битно да постоји и да се колеге њом свакодневно служе. Добро је организован рад радиолошке службе, а на основу информација са стране знам да листа чекања није дуга. У реконстукцији ћемо обезбедити да Ваљево има два магнета и два модерна скенера. Цела болница је рађена седамдесетих и осамдесетих година и захтева комплетну реконструкцију – да, поред осталог, собе за болеснике изгледају као оне у новом Клиничком центру Србије“, рекла је министарка Грујичић.

Планирано је да се реконструкција Здравственог центра обави у више фаза, а почетак радова, којима би се уместо постојећих око 50.000 квадратних метара добило око 60.000 квадратних метара, требало би да буде наредне године.

Договор је да нову опрему набавља Министарство здравља, док ће се за грађевинске радове старати Министарство за јавна улагања.
У последње три године за набавку нове опреме у Ваљево је уложено око 550 000 евра, а Министарство здравља је у овом тренутку обезбедило новац за урбанистички план реконструкције Здравственог центра.

Predsedniku Vučiću u Subotici uručena povelja počasnog građanina

 

Преузмите андроид апликацију.