Постоји неколико финих детаља у припреми динстаног меса којих се морате придржавати да бисте увек постигли добар резултат.

Најпогоднији комади меса за динстање су жилави комади меса, телећа ребра и свињска лопатица.
Месо је пожељно динстати у лонцу са дебелим дном, јер се топлота равномерно распоређује и нема опасности да загори.
Класично динстање подразумева прво печење меса како би се сокови задржали унутра и спречило да се месо превише осуши током кувања.
После кратког пржења меса на високој температури, додаје се мало воде, али не превише, да динстање не пређе у кување.
Процес динстања траје дуго и одвија се на лаганој ватри.
Током кувања ствара се водена пара која се кондензује на поклопцу лонца, а затим се враћа у месо, чинећи га нежним и ароматичним.
Преузмите андроид апликацију.