Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Грешка коју сви правимо па нам лиснато тесто не успе како би требало

Било да правите своје тесто или користите замрзнуту верзију, то је свестран састојак који се често користи за прављење десерта или сланих грицкалица.
Фото: Pixabay/ Skitterphoto

Али постизање правог теста захтева прецизност, а једна мала грешка, прелазак оклагијом преко ивица теста, могла би да уништи ваш труд.

Искуство лиснатог теста заснива се на слојевима путера и теста који задржавају пару током печења, узрокујући да се диже и стварају лагану текстуру.

Међутим, када оклагијом пређете преко ивица теста, стиснете слојеве и практично их затворите.

Ово спречава да пара правилно циркулише и може резултирати густом, спљоштеном текстуром – супротно од онога што желите да постигнете.

GДа бисте то избегли, тесто нежно развуците оклагијом и пазите да не пређете преко ивицa.

Ако користите замрзнуто лиснато тесто, уверите се да је потпуно одмрзнуто пре ваљања.

Почните од средине и окрените ка споља, али не прелазите преко ивица да бисте сачували структуру слојева.

Током овог процеса, важно је да тесто буде хладно да би се сачувао интегритет слојева путера.

Такође, након што разваљате тесто до жељене величине и облика, важно је да оштрим ножем или секачем за пицу обрежете ивице.

Žuta, zelena i crvena – Svaka jabuka donosi posebne prednosti za zdravlje

Преузмите андроид апликацију.