Почетна > Свет
Свет

Гренел: Случај новинарке Асламове ужасан преседан

Бивши изасланик САД за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел оценио је данас да, како је рекао, “протеривање“ руске новинарке Дарије Асламове са КиМ ствара преседан који отвара могућност владама других земаља да могу да протерују представнике привремених приштинских институција “ који им се не свиђају“.
Фото: Wikimedia Commons/Gage Skidmore

Гренел је на Твитеру поручио министру унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљу Свечљи, чије саопштење о хапшењу Асламове је додао уз своју објаву, да је такав преседан био и са одбијањем српских налепница за регистарске таблице.

“Иако имате свако право да избаците проруске појединце (или било кога) који вам се не свиђају, ви такође стварате преседан за друге владе да забрањују косовске званичнике који им се не свиђају. То је ужасан преседан. Као и одбацивање српских налепница на регистарским таблицама”, написао је Гренел на Твитеру.

Гренел је тако одговорио Свечљи који је рекао да је хапшење руске новинарке Дарије Асламове, за коју тврди да се бавила ратном пропагандом, непобитни доказ руског мешања не северу КиМ.

Привремене интитуције у Приштини ослободиле су притворену новинарку ““Комсомолске правде““ Дарију Асламову која је у суботу увече приведена на Косову и Метохији, пренео је данас тај лист.

„Дарија Асламова ступила је у контакт са нашом редакцијом и рекла да се налази у месту Рашка. У ноћи 7. августа косовске власти су је пустиле након привођења, а после тога она је самостално отпутовала аутобусом“, наводи се у саопштењу листа које је пренела агенција РИА Новости.

Projektili ispaljeni ka Izraelu, u Gazi 5 mrtvih

Преузмите андроид апликацију.