Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градско зеленило почиње реализацију пројекта нове садње у граду

Ових дана „Зеленило“ је почело са радовима на реализацији два пројекта које финансира Градска управа за заштиту животне средине.
Фото: Градско зеленило

Први јесењи дани резервисани су за припремне радове на Булевару Јована Дучића и у насељу Југовићево.

Булевар Јована Дучића представља саобраћајну везу централних делова Града преко Новог насеља, све до насеља Ветерничка рампа, а који даље чини конекцију са приградским насељима Ветерник и Футог.

Пројектом  „Унaпрeђeњe зeлeнилa новоизграђеног дела Булевара Јована Дучића“ предвиђена је садња 108 стабала лишћара, садња 4823 комада садница шибља, реконструкција травњака, израда комплетне цветне гредице, садња 952 комада садница перена, поставка мобилијара (12 урбаних клупа и 11 корпи за отпадке).

Фото: Градско зеленило

Тренутно су у току земљани радови – отварање садних јама, измена земље, поставка полипропиленских цеви за садњу дрвећа како би се заштитила подземна инфраструктура, такође у зони паркинга у току је уградња дренажних цеви дужине 1 м како би се обезбедила довољна количина воде у зони кореновог система.

На тај начин биће ове јесени уређене јавне зелене површине дуж саобраћајница, на разделном острву и зелене површине у оквиру кружне раскрснице.

Паралелно са овим радовима у насељу Југовићево почели су радови на реализацији пројекта „Унaпрeђeњe зeлeнилa новоизграђених приступних саобраћајница у оквиру стамбеног блока Југовићево у Нoвoм Сaду – I део „.

Фото: Градско зеленило

Предвиђена је садња 125 комада дрвећа, 1116 комада садница шибља, садња 14м живе ограде, подизање 2993 м² травњака.

Тренутно се изводи пренос пројекта на терен ортогоналном методом, а након тога почињу радови на припреми простора за садњу који такође подразумевају земљане радове, отварање садних јама, измену земље и поставку полипропиленских цеви.

Садња новог зеленила у оквиру реализације оба пројекта планирана је за октобар када вегетација уђе у период мировања.

Прочитајте и погледајте још вести о актуелним дешавањима у Граду Новом Саду.

 

Преузмите андроид апликацију.