Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Градско зеленило набавило спасилачку опрему вредну три милиона динара

Купање на новосадској плажи Штранд биће још безбедније, тврде из ЈКП „Градско зеленило“. Предузеће је добило опрему за спасавање вредну три милиона динара, а сви спасиоци ће проћи обуку за коришћење нове опреме.
градско
Фото: ЈКП Градско зеленило

Набављени су спасилачки чамац, шест информативних табли, четири спасилачке куле, осам колутова за спасавање, 70 бова, 10 комада водоотпорних комплета прве помоћи, шест радио станица.

Новац за куповину опреме добијен је у оквиру пројекта „Безбедна плажа“ који је финансирало Министарство трговине, туризма и телекомуникација, а у оквиру пројекта је израђена и студија о безбедности плаже у циљу развоја туристичке понуде града.

Нова опрема је презентована данас на Штранду, а одржана је и припремна обука за 15 спасилаца приправника, који су се упознали са функционисањем система спасилачког обезбеђења плаже Штранд, као и са новом спасилачком опремом коју је Градско зеленило набавило путем пројекта „Безбедна плажа“.

„Штранд је најуређенија плажа на Дунаву, коју посети преко 500.000 посетилаца само током купалишне сезоне, а с обзиром да су капије Штранда отворене и ван купалишне сезоне тај број је далеко већи на годишњем нивоу и Градско зеленило непрестано унапређује услове за боравак на плажи и безбедност купача. Главни задаци су нам били да набавимо савремену опрему, а постојећу да допунимо новом“, изјавила Јелена Прица, помоћник директора ЈКП „Градско зеленило“ Нови Сад.

„Цео пројекат „Безбедна плажа“ реализује се у циљу развијања свести посетилаца купалишта о томе колико је битно поштовати принципе утврђене правилником службе спасавања на води, колико је опасно купати се у реци, а не придржавати се савета спасилаца, поставили смо себи низ задатака које смо спровели како би наша плажа била још безбеднија за све посетиоце“, изјавила је Прица.

Kreće „Karavan ljubavi“ dobrovoljnih davalaca krvi

Преузмите андроид апликацију.