Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник поводом годишњице бомбардовања: Заједно памтимо, не заборављамо, али и градимо наш непобедив Нови Сад!

Поводом 24. годишњице од НАТО агресије на нашу хземљу и на наш град, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић написао је следећу објаву на Инстаграму:
Фото: WikimediaCommons/Дарко Дозет

„Нови Сад и Новосађани још увек памте како су нам 1999. године порушили сва три моста, разорили Рафинерију а целу сремску страну Града – око 60.000 људи – оставили без пијаће воде, сећамо се порушене тадашње ТВ Нови Сад, далековода и електроенергетска постројења.. Од бомби НАТО-агресора нису била поштеђена ни град ни околна насеља и стамбене четврти: Детелинара, Видовданско насеље, Шангај, Сремска Каменица, Буковац, чак и споменици и музеји, више школа и вртића.

Међу бомбардованим привредним постројењима највише је страдала Рафинерија, на коју је у 15 напада пало више од 200 пројектила. У безумним нападима оштећени су, и „Новограп“, „Петар Драпшин“, „Техногас“, „Монтинг“, „Гуминс“, „Албус“, „Данубиус“, „Необус“, „Агрохем“, хотел „Варадин“ на Тврђави, продавнице „Центрославије“ и „Звезде“.

Међутим, Нови Сад није био сломљен, поново је подигао чело и смогао снаге за овај велики приврдени и демографски успон. Зато слободно кажем да Нови Сад није само Град херој већ и Град Победник, што је био и што ће заувек остати.

Заједно памтимо, не заборављамо, али и градимо наш непобедив Нови Сад!“, написао је градоначелник Ђурић.

Dan kada smo svi postali meta i kada je zlo pobedilo razum – NATO bombardovanje 24. mart (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.