Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Градоначелник открио како ће се Нови Сад развијати на сремској страни (ВИДЕО)

На локалитету Мишелук 3, у Петроварадину, радови 1. фазе изградње саобраћајних површина са пратећом инфраструктуром увелико напредују.

Тим поводом, градоначелник Новог Сада, Милан Ђурић обишао је данас радове на изградњи кружног тога, те поменуо како се на овом локалитету гради читаво ново насеље које ће бити једно од пожељнијих места за живот у Новом Саду.

Зашто?

Због локације која је директно повезенана са центром града преко Моста слободе и Булевара ослобођења.

Градоначелник Милан Ђурић закључио је како је неопходно да се град прошири и на сремску страну, због чега ће се на овом простору изградити чак 9 нових улица. Уз њих, планирана је изградња још седам кружних токова, налик на овом, поред Ковид болнице, који је тренутно у изградњи.

Укупна вредност ове инвестиције износи 972,5 милиона динара.

“Напокон се праве предуслови за један део града који ће бити уређен и где ће бити и школа и забавиште“, истакао је Ђурић.

Он је изразио посебно задовољство због тога што ће се на овој локацији налазити уређене саобраћајне површине са саобраћајном сигнализацијом, пешачке и бициклистичке стазе, уређена водоводна и канализациона мрежа итд…

“Поставиће се канте за отпатке, држачи за бицикле…  Обратиће се пажња и на зеленило, садиће се сталбла дрвећа, жбуње, поставиће се травната површина“, наставио је.

Градоначелник је током обиласка истакао и важност радова планираних у Улици Динка Шимуновића, за шта је већ започета израда пројектно – техничке документације.

Што се тиче стамбених јединица, са североисточне стране болничког комплекса, гради се осам стамбених вила са 24 стана, а сваки од тих станова имаће своје паркинг место.

У нашем видеу погледајте како је протекао данашњи обилазак радова, као и докле су стигли.

Ulica priča priču: Jovana Subotića (FOTO/VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.