Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник: Крећемо уређење два нова парка; Садићемо нова стабла код Кванташа, креће се са сређивањем парка на Лиману 4 (ФОТО)

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић истакао је на Светски дан заштите животне средине да ће средином јуна бити одлучивано о новим субвенција о 1.400 бицикала, а да је за конкурс опредељено 12 хиљада динара.
Фото:nsuzivo.rs/Павле Пејић

„У повоју смо да будемо зелени град Европе. Слично као за време мандата Маје Гојковић када се тек кретало у пројекат ЕПК, па се у другом мандату Милоша Вучевића то реализовало као неки почетак. Дунавски парк је један од најлепших у Новом Саду, веома важан за Новосађане, али и за туристе који га свакодневно обилазе. Године 2020. је урађен пројекат који је управо био у вези с њим и отицањем атмосферских и канализационих вода, ревитализације великог језера, фонтане и заливних система. Пројекат је био вредности 34 милиона динара. Током 2021. и 2022. године урађени су пројекти партера, пешачких стаза, ограде око Дунавског парка, мобилијара, дечије игралиште, декоративна и јавна расвета.“

Фото:nsuzivo.rs/Павле Пејић
Градоначелник је нагласио да се наставља са улагањем паркова и навео још да је у сређивање Каменичког парка уложено 210 милиона динара.

„У Футошки парк је уложено у заливне системе, као и у Железнички парк где је с ДДОР, као друштвено одговорном компанијом посађено 50 садница. Такође, добили смо нови парк дуж Булевара Европе и Улице Раше Радујкова, од 3,5 хектара. Остаје нам Лиман 4, дуж Народног фронта и Бановић Страхиње да средимо површину која је некада била предвиђена за Пореску управу. Очекује нас уређење 1,5 хектара код СПЕНС-а, на месту где је некада био Дино парк. Очекује нас и завршетак пројектовања Универзитетског парка, а да ће радови почети почетком наредне године. Надам се да ће ту и где је Кванташ, у тој парковској површини, да ћемо посадити мало већа стабла.“

Најављена је и конференција у септембру, када ће Нови Сад бити домаћин Европском институту за шуме, где ће се окупити велики светски и европски стручњаци и факултети.

Фото:nsuzivo.rs/Павле Пејић

„Започета је и нова рута бициклистичке стазе од Руменке до Ирмова, да би се наставило даље до Кисача и Ченеја. У питању је 21,2 километара и то су ствари које утичу на заштиту животне средине, али и да људи мало здравије живе“- закључио је први човек Новог Сада.

Нових 500 радних места у Новом Саду; Милан Ђурић: Долази још један светски гигант

Преузмите андроид апликацију.