Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Градоначелник Ђурић уручио 25 кључева станарима: Ово је велики вид стамбене подршке нашим Новосађанима(ФОТО)

Градоначелник Милан Ђурић уручио је данас 25 кључева станарима који су према јавном позиву за куповину стана у својини града Новог Сада данас први пут крочили у своје нове домове.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

„Велика ми је част да данас могу са својим сарадницима да присуствујем уручењу кључева људима који могу по повлашћеним ценама да добију своје станове и тиме реше стамбено питање. У овој ламели 6 цена квадрата биће 98.900 динара са ПДВ-ом. Комисија формирана од стране града одлучивала је о поднетим пријавама, којих је било 292, а ради се о становима за двочлане и трочлане породице. Будући станари ће на 240 месечних рата моћи да откупљују ове станове, а након 5 година од отплате станове ће моћи да продају и верујем да је ово један велики вид стамбене подршке нашим Новосађанима. Желим овим људима пуно среће и успеха у новим становима“ – рекао је градоначелник Ђурић.

Он је такође истакао да Комисија града Новог Сада прегледа пријаве са конкурса за ламелу број 5, на коју је пристигло 538 пријава, а делиће се такође 25 станова. Њихова цена по квадрату биће 116.900 динара. Ђурић је додао да се нада да ће ускоро расписати и јавни позив за ламелу број 4 у којој ће се градити 74 нова стана.

Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић

Станари зграде у Улици Сомборска рампа број 22 нису могли да сакрију своје одушевљење, а екипа нашег портала питала је једну од суграђанки колики значај ово представља за њу.

„Трочлана смо породица и већ три деценије смо подстанари, стога само заиста веома захвални Граду Новом Саду што нам је омогућио да после толико времена дођемо до свог крова над главом. Наш стан има 43 квадратних метара, а ово је за нас велики дан“ – рекла је станарка.

Новосадски сајам „расте“ – нова десетоспратница, гаража са 400 места, нова улица и мултифункционални објекат

Преузмите андроид апликацију.