Почетна > Бизнис
Бизнис

Грађани се све више окрећу играма на срећу

Ковид, рат у Украјини и инфлација, као последица свега, значајно су ослабили и овако слабу куповну моћ грађана. Због плата, које не покривају ни основне трошкове живота, људи се све чешће окрећу играма на срећу, како би на тај начин решили финансијске проблеме.
Фото: Градске инфо

Наградна игра Министарства финансија „Узми рачун и победи“ показала је да осим што готово цела Србија игра. већина заиста верује да ће добити стан у Београду.

Ипак стварност је другачија. Недељно се дели само два стана, а више од милион грађана остане разочарано.

Људска жеља за добитком стара је од давнина. Не чуди да се и у модерно доба служимо технологијом за задовољење сопствене жеље и зараду оних који их организују. Та жеља нарочито је изражена у време кризе, слажу се стручњаци.

„Ако немате довољно средстава да прехраните породицу или да имате све оно што желите онда покушавате да нађете начин да брзо дођете до новца. Оно што је интересантно да људи који су зависници али и нису зависници од игара на срећу често говоре да игре на срећу нису игре на срећу. Него да постоји неки систем што најчешће није случај односно углавном никад“. Рекао је социјални психолог Владимир Михић.

Jugoistočna Evropa najatraktivnija za turiste prema evropskom izveštaju

 

Преузмите андроид апликацију.