Почетна > Србија
Србија

Грађани: Акција снижавања цена ће смањити притисак на кућни буџет

У Србији се од јутрос 20 основних производа продаје по сниженим ценама у малопродајним трговниским ланцима, а грађани кажу да је то позитивна акција која ће смањити притисак на кућни буџет.
Фото: Танјуг/МУСТ/Ђорђе Крстић

Ти производи у које спадају кромпир, јабуке, млеко, јогурт, сир, тестенина, салама, пиолеће месо, сокови, кафа, храна за бебе, шампони и купке за децу и одрасле, пелене, тоалет папир, хигијенски улошци, детердзенти за прање судова и одеће су означени натписом „Боља цена“.

Грађани три велика града Србије, Чачка, Краљева и Крагујевца које је анкетирала екипа Тањуга су сви позитивно оценили ову акцију и сложили се у оцени да је она добар начин смањења притиска на кућне буџете у, како кажу, кризним временима кроз која пролазимо.

Они посебно истичу важност овог снижења цена производа за пензионере, јер је то група становништва која се увек прва нађе прва на удару економске кризе.

„Акција ће ми значити, наравно, јер су снижене цене јогурта, кафе и уља“, рекла је за Танјуг Чачанка, која је овога јутра затекла у куповини.

Мештанка чачанског насеља Авенија казала је да тражи кромпир за зимницу и да ће узети 30 килограма, па јој ово снижење много значи.

„Ја све гледам јефтиније да купим иако имам пензију од 35.000 динара“, казала је она.

Друга пензионерка из Чачка казала је да ће ова мера председника имати позитиван ефекат у народу, а нарочито међу пензионерима и како је нагласила ова акција треба и даље да траје.

И у Краљеву су сви анкетирани позитивно оценили ову акцију.

„Дошла сам из Лепосавића. Презадовољна сам овом акцијом и одмах смо дошли да пазаримо у ДИС“, казала је жена за Тањуг.

Она је нагласила да се у њеној корпи углавном нашла храна, пилетина, сир, кромпир, лук и да су цене повољније у одсносу на краљевачку пијацу.

И други Краљевчанин је похвалио ову акцију наглашавајући да ће она имати велики утицај на његов кућни буџет, јер је, како је казао, цена неких производа које он пазари,колико је могао да примети снижена и до чак 50 одсто.

„Ја сам по националности Муслиман. На овакав начин се развија економија и ово много значи посебно пензионерима који на овај начин добијају више“, казао је анкетирани мушкарац за Тањуг.

Друга Краљевчанка је додала да још не зна шта ће пазарити, али да она као и сви други пензионери углавном пазаре на акцијама.

„Добро је за нас пензионере да има оваквих попуста. Ја сам са Косова и много ће ми значити ова акција јер имам 25.000 динара пензију, а за те паре и лекове морам да купим. Јогурт и саламу ће се данас наћи у мојој потрошачкој корпи“, казала је пензионерка.

У Крагујевцу су исто имали само речи хвале за ову акцију.

„Имам 15.000 динара пензију, па наравно да ми ово много значи. Сваки дан ћу пазарити нешто што је на акцији свакако“, казала је пензионерке из Крагујевца за Танјуг.

Proslava Dana srpskog jedinstva prvi put u Nemačkoj i Crnoj Gori

Преузмите андроид апликацију.