Почетна > Србија
Србија

Гради се мост код Бачке Паланке! Спајају се Мачва, Семберија и Бачка

Градиће се мост који ће спојити Бачку Паланку са Нештином и Визићем преко Дунава. Данас је у присуству потпредседника Владе Републике Србије Милоша Вучевића, министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у влади Републике Србије Горана Весића и председника шпанске компаније „Центунион“ Хавијера Крахе Ноблеа потписан Меморандум о разумевању за реализацију пројекта изградње моста преко Дунава, код Бачке Паланке.
Фото: Танјуг

Поздрављајући све присутне, председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница рекао је да је ово историјски дан за све грађане општине Бачка Паланка, а нарочито становнике Нештина и Визића. „Држава Србија још једном показује да мисли на све своје грађане“, нагласио је Шушница.

„Изградња моста између Бачке Паланке и Нештина представља значајан корак у будућој сарадњи Србије и Шпаније. Овај мост је нит која ће ојачати све будуће послове и омогућити бржу размену роба и људи“ изјавио је Хавијер Крахе Нобле председник компаније „Центунион“ која ће градити мост. Председник компаније се захвалио и високим званичницима Владе Републике Србије и председнику Александру Вучићу на указаном поверењу и подршци у реализацији овако важног пројекта.

Фото: Танјуг

„Изградњом моста биће решен проблем становника Нештина и Визићаали и других села са десне обале Дунава, који су од Бачке Паланке удаљени 10 километара, а сада прелазе 4 гранична прелаза. Овим мостом повезујемо Семберију и Мачву са Бачком“, рекао је министар Весић нагласивши да је председник Вучић инсистирао да овај пројекат буде приоритетни задатак.

Изградња моста почиње 2024.године, а његова пројектована дужина износи 1972 метра.

Ponovo otvoren rečni granični prelaz Bezdan

Преузмите андроид апликацију.