Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Град повећао средства за услугу личног пратиоца детета

Градско веће Града Новог Сада определило је додатна средства за финансирање услуге личног пратиоца детета у 2022. години.
Фото: Градске инфо

До сада је 450 деце са територије Града Новог Сада имало право на услугу личног пратиоца у овој календарској години.

Од новембра месеца, Град је одлучио да увећа средства.

Накнада трошкова за услугу личног пратиоца детета у Новом Саду од сада ће се обезбеђивати за највише 500 деце.

На тај начин још једном је исказано да су брига о деци и социјална заштита једни од приоритета градске власти, а додатна средства за ове намене одраз су снаге Града Новог Сада.

Услуга личног пратиоца од изузетног је значаја за пружање индивидуалне подршке деци, са циљем њиховог укључивања у редовно школовање и активности у заједници, као и стицања што већег степена самосталности детета.

Право на накнаду трошкова у Граду Новом Саду може да оствари родитељ, старатељ или хранитељ детета за услугу која се, на основу мишљења Интерресорне комисије, пружа детету са инвалидитетом, односно са сметњама у развоју, коме је потребна подршка за задовољавање основних потреба у свакодневном животу у области кретања, одржавања личне хигијене, храњења, облачења и комуникације са другима, под условом да је укључено у васпитно – образовану установу, односно школу, до краја редовног школовања, укључујући завршетак средње школе.

Gradonačelnik Đurić posetio dva primorska grada u Crnoj Gori

 

Преузмите андроид апликацију.