Почетна > Свет
Свет

Град Беч са строжијим мерама од остатка Аустрије

У Бечу ће уследити попуштање мера од априла, најавио је секретар за здравство покрајине и града Беча Петер Хакер.
Фото: Unsplash/philu

Док, на основу одлуке аустријске владе, од 5. марта „падају” готово све епидемиолошке мере у остатку Аустрије, Беч ће задржати строжи курс у борби против пандемије, јавља Танјуг.

Тако Беч није, као друге покрајине, од суботе прешао на „3G” правило на свим местима на којима је до сада важило „2G” правило и тиме омогућио приступ и невакцинисанима уз негативан тест, већ до даљег остаје на ограничењу приступа невакцинисанима.

Хакер је, у изјави бечком дневнику „Естерајх”, казао да је прерано отварање на које се одлучила влада Аустрије.„Може неко рећи свеједно нам је колико умире, ми спроводимо што смо намерили. Ми то не чинимо”, објаснио је он став Беча.

Према његовим речима, 5. март, када је влада одлучила да укине готово све мере, изузев обавезног ношења маски у јавном превозу и на другим местима, јесте прерано.

Он је истакао да ће Бечлије морати још дуже да се стрпе. „Од априла ће бити могуће још попустити једну или више мера”, најавио је Хакер.

Такође је нагласио да Беч остаје при својим роковима важења тестова – ПСР 48 сати, а антигенски брзи тест 24 сата.

Иначе, Беч инсистира на бесплатном систему ПСР тестирања, које аустријска влада размишља да укине.

Хакер је предложио да се милијарда евра, која је била планирана за лутрију којом је требало подстаћи вакцинацију, а која је пропала, уложи у наставак бесплатног тестирања.

Za ulazak u Austriju od sada dovoljan i antigenski test

 

Преузмите андроид апликацију.