Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Гостовање представе „Чорба од канаринаца“ у Свечаној сали НИС-а, 12. априла

Љубомир Бандовић и Мина Лазаревић гостоваће у Новом Саду са представом „Чорба од канаринца“ поводом 10 година извођења представе у Свечаној сали НИС-а, 12. априла 2023. године, са почетком у 20:00 часова.
Фото: Промо
Реч редитеља:

Јеца и Меда се воле. Воле се већ тринаест година, искрено и потпуно. Јеца жели да се венчају како би се волели још више. Меда никако не жели да се венчају, како се не би после волели мање. Пет минута пред заказан термин у општини, њих двоје проналазе компромис – у тих пет минута ће се играти брака, видети како им иде и онда одлучити.

Кроз овај једноставан, духовит заплет, Милош Радовић се маестрално поиграва свим архетипским ситуацијама које носи један мушко – женски однос. Аутор успева немогуће – да кривицу и заслуге подели на равне части, притом вешто и опрезно играјући на танкој ивици између динамичне комедије и нежне мелодраме.

Ова, друга по реду београдска поставка „Чорбе од канаринца“ доноси једно савремено читање Радовићевог текста из 1998. године, прилагођено данашњим паровима и њиховим мукама. Ипак, оно што је ван времена јесте тај стални сукоб између оптимисте и песимисте, ентузијасте и „хејтера“, занесењака и прагматичара, романтика и циника.

Тај сукоб уопште и не би био толико смешан и забаван, да то двоје вечитих противника нису неизлечиво заљубљени једно у друго. На крају крајева, „Чорба од канаринца“ јесте комад о љубави.
Сташа Копривица

По тексту Милоша Радовића у режији Сташе Копривице представа је премијерно изведена на сцени Звездара театра у фебруару 2013. године и има више од 150 извођења на позоришним сценама у земљи и иностранству

Izložba „Beskrajno“ od 1. aprila u Kulturnoj stanici Svilara

 

Преузмите андроид апликацију.