Почетна > Свет
Свет

Горњи дом немачког парламента блокирао социјалну реформу

Горњи дом немачког парламента блокирао је данас реформу социјалне заштите, којом би се повећао износ државних давања грађанима и пружала финансијска помоћ незапосленима за стицање нових стручних вештина, чиме би се заменио систем који их тера да прихвате било какву понуду за посао.
реформу
Фото: WikimediaComonns/Ank Kumar

Влада је планирала да уведе реформу од 1. јануара, преноси Ројтерс.

Министар рада Хубертус Хајл намерава да сада апелује на одбор који посредује између доњег и горњег дома парламента да убрза одлуку како би већи део реформе могао да ступи на снагу почетком 2023.

Социјалном реформом се, између осталог, предвиђа повећање месечних давања људима, при чему би једна одрасла особа примала убудуће 502 евра (516,21 долара) месечно на име трошкова живота, што је за 53 евра више него сада. Такође ће се повећати стандардни износи за брачне парове и децу.

Реформа има за циљ да олакша и позиционирање незапослених на тржишту рада, омогућавајући им, између осталог, стицање виших квалификација и даље усавршавање.

Незапослени који су полазници стручног оспособљавања примаће додатних 150 евра месечно.

Субвенционисани курс стручног оспособљавања моћи ће да траје до три године ако је потребно уместо две године како је било раније.

Додатни буџетски расходи због реформе процењени су на око 4,8 милијарди евра за 2023. годину, уз даље повећање у наредном периоду.

U Austriji kriza, a parlament iznajmljuje klavir za 36.000 evra?

Преузмите андроид апликацију.