Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Гимназија „Исидора Секулић“ засијала у новом руху

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишли су данас радове на адаптацији, реконструкцији и проширењу објекта Гимназије „Исидора Секулић“, које су заједнички финансирали Покрајинска влада и Град Нови Сад са укупно 365 милиона динара. Они су том приликом најавили нови заједнички инвестициони циклус за наредних пет година.
Фото: PrtSc/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik

Објекат је реконструисан са надоградњом једне етаже чиме је омогућено да школа буде проширена, уграђен је лифт, урађена је реконструкција подова, крова и фасаде, као и адаптација свих санитарних чворова и замена столарије.

Ови радови само једни у низу пројеката које заједнички реализују Покрајинска влада и Град Нови Сад

„Радови у оквиру ове важне инвестиције, само једне у низу коју заједнички реализују Покрајинска влада и Град Нови Сад, приводе се крају што значи да ће се у другом полугодишту ђаци Гимназије „Исидора Секулић“ вратити у своје клупе. Објекат је потпуно реконструисан, дограђен, прилагођен деци са посебним потребама и ово је још једна лепа слика, резултат нашег заједничког рада и показатељ да све што смо планирали и реализујемо“, изјавио је председник Покрајинске владе Мировић.

Он је истакао да је договорена сарадња Покрајине и Града и на изградњи спортске сале у Гимназији „Лаза Костић“, уређењу Гимназије „Светозар Марковић“, као и на изградњи потпуно нове основне школе на Сателиту, за чију је пројектну документацију Покрајинска влада већ издвојила средства.

„Очекује нас значајнији заједнички инвестициони циклус у наредних пет година. То је и обавеза Покрајинске владе према Граду, који својим развојем знатно доприноси и покрајинском буџету“, рекао је Мировић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да је просторни капацитет ове гимназије повећан за готово 30 одсто, да је објекат комплетно реновиран, опремљен најсавременијом технологијом и климатизован како би ученици и запослени имали најбоље услове за учење и рад.

Покрајинска влада и Град Нови Сад никада нису имали снажнију сарадњу

„Покрајинска влада и Град Нови Сад никада нису имали снажнију сарадњу и о томе говори и Стратешки документ који ће бити представљен крајем овог или почетком следећег месеца, а на основу којег ћемо заједнички реализовати капиталне пројекте у интересу свих Новосађана“, навео је Вучевић.

Фото: Град Нови Сад

Директорка Гимназије „Исидора Секулић“ Ружица Вукобратовић захвалила је Покрајини и Граду на обезбеђеним средствима поручивши да је то изузетно значајно за ученике који су, како је рекла, наша будућност, као и за професоре, јер ће захваљујући овој инвестицији бити знатно побољшани услови за одвијање наставе и ваннаставних активности.

Обиласку Гимназије присуствовао је и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Жолт Сакалаш.

Obeležen Dan oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu

Преузмите андроид апликацију.