Почетна > Србија
Србија

ГИК: Поништено гласање на још два бирачка места

Градска изборна комисија (ГИК) усвојила је синоћ решења којима се поништава гласање на изборима за одборнике Скупштине града Београда одржаним 3. априла на бирачком месту 37 у општини Звездара и на бирачком месту 7 у општини Раковица.
 Фото: Танјуг/Ненад Михајловић

ГИК је на синоћној седници усвојила приговор листе „Душко Вујошевић-Борис Тадић-Ајмо људи“ поднет на гласање на бирачком месту број 57 (МЗ „Војвода Путник-2) у Градској општини Звездара.

Приговор се односи на то да приликом предаје неопходне документације на том бирачком месту нема обавезног контролног листа , док у записнику пише да има, чиме је, како се наводи, бирачки одбор прекршио важеће упутство за спровођење избора и одредбе о правилу рада бирачких одбора.

Такође, усвојен је приговор листе Уједињени за победу Београда на гласање на бирачком месту (ДУ „Канаринац“) у Градској општини Раковица.

У том приговору је наведено да су приликом увида у материјал након гласања на том бирачком месту координатори ГИК, председник бирачког одбора и запослени у Стручној служби утврдили да се у изборном материјалу налази контролни лист за проверу исправности гласачке кутије који није потписан од стране првог бирача чиме нису били испуњени услови за отварање бирачког места и почетак гласања.

ГИК је на седници као неоснован одбила 101 приговор на гласање на изборима за одборнике Скупштине града Београда које је поднела коалиција „Душко Вујошевић-Борис Тадић-Ајмо људи“.

Završio se sastanak Đilasa i Vučića

Преузмите андроид апликацију.