Почетна > Србија
Србија

Генерал Мојсиловић у посети Румунији

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић на позив начелника Генералштаба Румунске армије генерала Данијела Петрескуа борави у званичној посети Румунији.
Фото: Министарство одбране

Након церемоније свечаног дочека, којом је данас почео званични део посете испред зграде Министарства националне одбране и Генералштаба у Букурешту, уследили су састанак генерала Мојсиловића и Петрескуа и званични разговори делегација Војске Србије и Румунске армије.

Теме састанка су биле актуелна безбедносна ситуација у региону и свету као и досадашња сарадња Србије и Румуније у области одбране, а разговарали су и о могућностима за унапређење војно-војне сарадње.

Генерал Мојсиловић је изразио захвалност за подршку Румуније територијалном интегритету наше земље и истакао да је Србија посвећена даљем развоју укупних билатералних односа, које је оценио као добросуседске и пријатељске.

Током боравка у Румунији, генерал Мојсиловић ће посетити Команду Мултинационалног корпуса Југоисток и Војну академију Копнених снага у Сибињу, те 26. пешадијски батаљон Румунске армије у Крајови.

Er Srbija obnavlja letove do Malte od 31. oktobra

Преузмите андроид апликацију.