Почетна > Бизнис
Бизнис

Гејминг индустрија прати свет – како до заштите интелектуалне својине?

Србија је са 130 компанија и 3.000 запослених у индустрији видео игара и прошлогодишњим приходом од 125 милиона евра део светског тренда. Регионални семинар о унапређењу заштите интелектуалне својине у тој индустрији који је одржан данас прилика је да се потенцијали додатно искористе на уређен начин.
гејминг
Фото: Танјуг/AP/Andy Wong

У Привредној комори Србије преко 170 учесника у хибридној форми окупило се на семинару у организацији Светске организације за заштиту интелектуалне својине (WIPO) и домаћег Завода за заштиту интелектуалне својине.

Директор за стратешке анализе ПКС Михаило Весовић оценио је да индустрија видео игара има огромну снагу и знатан потенцијал

Навео је да у Србији има више од 130 компанија са преко 3.000 људи ангажованих у тој индустрији.

Истакао да су промене битне, јер се више у тој индустрији не окупљају око студија, него по платформама. Одакле се директно воде пројекти и плаћа. Навео да је проблем ако такве платформе не воде рачуна о заштити интелектуалне својине.

Значајно је што имамо кластер те индустрије у ПКС. У Србији постоји и Завод за заштиту интелектуалне својине, па се може сазнати како да се заштити посао и својим идејама и радом нађе место на светској мапи, поручио је он.

Оценио је да је регионални семинар прилика да се стекне шире искуство које учесници деле са светског нивоа.

Predstavljen video kurs o novim tehnologijama u agraru

 

Преузмите андроид апликацију.