Стручњаци су истраживали навике људи у одлагању чоколаде, показало се да многи нису сигурни који је најбољи начин чувања чоколаде.
Вечита дилема је да ли треба чувати чоколаду у фрижидеру или ормару?
Након 18.000 претрага о начину чувања чоколаде, многи и даље верују да треба чувати у фрижидеру, док други сматрају да треба да се држи на собној температури.
Како би једном заувек окончали ову дилему, стручњаци су направили анализу и утврдили су да већина људи, сматра да је исправан начин за похрану чоколаде, фрижидер.
Ево да вам објаснимо је ко је у праву.
Иако многи мисле да чоколаду треба држати на ниским температурама, то није тачно!
Најбоље место за чување чоколаде је хладно и суво место попут остава или ормара на собној температури (између 18 и 20 степени Целзијуса).
Чување чоколаде на хладним местима као што је фрижидер може да промени боју чоколаде и да изазове проблем са шећером, који се дешава када се чоколада покваси па она онда поприма белу боју.
Преузмите андроид апликацију.