Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

Где се у Новом Саду једе најлепши сладолед?

Летња сезона код Новосађана увек пробуди потребу за сладоледом. Зашто? Па једноставно је. Лето је синоним за опуштање, уживање, провод, а шта се боље уклапа у ту хедонистичку ноту, него сладолед? И то квалитетан!
Фото: Градске инфо

Иако је раније у продавницама било свега неколико врста породичних паковања, данас сведочимо читавим рафовима намењеним за сладољупце!

Колико је то добро или лоше, сазнаћемо на крају лета, када се сезона уживања званично угаси и када будемо стали на вагу.

Сладолед данас можете купити “на сваком ћошку“.

Уколико погледате, само у најужем центру нашег прелепог града постоји преко десетак сладолеџиница које се међусобно разликују по дугој историји, различитим укусима, амбијенту, али на крају крајева и квалитету сладоледа.

Морамо вам признати, није нам било лако, да у мору разних укуса препознамо који је то сладолед вредан помена, а који није.

Овога пута смо прескочили старе, добре, традиционалне посластичарнице попут “10+“ и “Европе“ које већ деценијама красе Дунавску улицу, те одлучили да посетимо нека новија места која тренутно одвлаче пажњу нашим суграђанима.

Фото: Градске инфо
“Moritz Eis“

Да се разлика између “занатских“ и оних “штанцаних“ сладоледа који се без љубави праве на велику количину исплати, доказује сладолеџиница “Moritz Eis“ која се налази на адреси Дунавска 2.

Када уђете у њихов простор одушевиће вас белина и уредност саме просторије. Већ ту, на самом почетку, приметићете да посао који раде схватају врло озбиљно!

Moritz Eis постоји већ десет година, а од тада, до данас, с љубављу су направили преко 200 различитих укуса.

Поставка која се налази у локалу никада није стална и брзо се мења, а управо су због тога сладоледи веома свежи – када се један укус потроши замени се са другим.

Поред интересантних укуса попут руже, ораха, сладоледа од вина и крафт пива, ова посластичарница посебна је и по најновијем укусу направљеном у сарадњи са компанијом “Штарк“, ненадмашним сладоледом са укусом Смокија од кога су се распаметили сви они који су одрастали на овој грицкалици.

Moritz Eis се, такође, издваја и по томе што у овом локалу можете да купите сладолед и за вашег пса.

Из великог асортимана укуса, чак три укуса намењена су човековом најбољем пријатељу. То су шаргарепа и пиринач, јабука и јогурт, и кефир и банана.

Фото: Градске инфо
Црна овца

О другој сладолеџиници се не мора пуно причати. Једноставно не постоји Новосађанин, ни Новосађанка, који барем нису чули за Црну овцу.

Црна овца, у Новом Саду, налази се на адреси Католичка порта 4.

Основана је 2012. године, а власници причају како се идеја за оснивањем заправо родила у Италији.

У Црној овци наићи ћете на врло специфичне и необичне укусе попут комбинације лаванде и купине, лешник бадема са бајадерама од лешника, црне чоколаде са кандираним поморанџама, комбинације банане, лимуна и меда, црне рибизле итд…

Интересантан назив настао је на самом почетку када су се покушавајући да направе кремастији, интензивнији и другачији сладолед осећали, ни мање ни више, него као црне овце.

Што се укуса тиче, у овој сладолеџиници тврде да је бројање престало када су постигли 150 различитих укуса, а то је, кажу, било давно.

Фото: Градске инфо
“Chocolato Gelato Cafe“

Одмах преко пута сладолеџинице Moritz Eis, на адреси Дунавска 3, налази се “Chocolato Gelato Cafe“.

Посластичарница у којој поред врхунског сладоледа можете појести и веома укусне колаче.

Познати су по томе што су Новосађанима приближили чоколадне укусе са разних крајева света.

Како је неписано правило да је код сладоледа најлепши корнет, њихови сладоледи сервирају се у веома интересантним корнетима са разним чоколадираним топинзима и посипима, а поред тога што су веома укусни, Новосађани их посебно воле јер су веома фотогенични!

Фото: Градске инфо

Препоручујемо вам да што пре посетите барем једно од ова три места, верујемо да ће вас својом понудом заиста одушевити, а до тада, нећете погрешити ни ако се расхладите са понеким корнетом купљеним, успут, на улици. Јер да се не лажемо, сладолед је сладолед у било ком облику!

Da li Novosađani radije kuvaju ili naručuju hranu?

Преузмите андроид апликацију.