Почетна > Нови Сад
Нови Сад Новосадске приче

Где ће вам у Новом Саду трчање доћи као права уживанција?

Доступан свуда, а улагање у овај спорт вас неће ништа коштати. Само је битно да се покренете!
Фото: Градске инфо

Само док изађете испред зграде или куће, можете направити руту било где, трчати у било ком правцу.

Иако он важи за један од досаднијих и мање омиљених спортских активности, ако будете трчали у природи и на местима попут ових, доживећете трчање на потпуно другачији начин.

Кеј
Фото: Градске инфо

Од њега се дефинитивно мора почети. Са новим стазама, људи имају простора за вожњу бицикла, ролера, али пре свега за трчање.

Од Подбаре до Лимана, довољно је дуг и простран, а трим стаза која „чучи“ крај Дунава учиниће да вам ова активност и не падне тако тешко.

Овде је трчање и најквалитетније због стазе која ће заштити зглобове, а осим руте за трчање, ту је и теретана на отвореном у близини Штранда.

Фото: Градске инфо

На Кеју дефинитивно можете урадити комплетан тренинг јер је простор огроман, а могућности за разноразне вежбе су велике.

Ако вам досади џогинг, на Ђачком игралишту можете убрзати темпо.

Каменички парк
Фото: Градске инфо

Имаћете осећај као да трчите у нечијем приватном, пространом дворишту. Склоњени од очију других људи, уколико сте више за ту солуцију, Каменички парк је онда идеалан за вас.

Окружени зеленилом, стазама које су све само не досадне, трчање ће вам постати интересантно.

Стаза која није равна, са пуно узбрдица и низбрдица, учиниће вам тренинг још интензивнијим.

Природа, чист ваздух, а на крају се можете спустити и смирити уз Дунав, чије су обале овде баш попут и Каменичког парка, екстремно интимне.

Футошки парк
Фото: Градске инфо

Надохват руке свим Новосађанима, Футошки парк права је оаза мира.

Његова околина је бучна, али сам парк спада у оне у којима можете уживати у миру и тишини и чути цвркут птица. Овде стаје мноштво аутобуских линија, па је самим тим и јако приступачан свима.

Ми вам препоручујемо да овде дођете у јутарњим сатима и трчање доживети из тотално друге перспективе, испод крошња дрвећа којих има на претек.

Овде је такође много мања гужва него на Кеју, што неким људима више одговара.

Петроварадинска тврђава
Фото: Градске инфо

Осим што је култно место Новог Сада, тврђава плени својом лепотом и величином, а ми понекад ни сами нисмо свесни шта она све то нуди.

Не постоји занимљивији терен за трчање у близини града.

Чувене степенице прави су изазови за људе са мањком кондиције, па и за оне који то свакодневно раде. Сви вам могу у глас рећи да успоени на тврђави нису баш „мачији кашаљ“, напротив…

Фото: Градске инфо

Овде ћете дефинитивно наићи на гужве, али уз авантуристички дух који се може пробудити у вама док прилазите овој знаменитости, схватићете да у толиком простору има засигурно делова који нису истражени и где дефинитивно можете побећи од људи који константно циркулишу.

Лимански парк
Фото: Градске инфо

Тик уз Кеј, Лимански парк, савршено је прилагођен за џогинг или за загревање пред већу руту на Кеју.

Он и није толико „ушушкан“, али зато јесте створен уколико бисте повели можда свог пса са собом, што неретко данас и срећемо.

Овде са свих страна долази бука, што од људи, што од густог саобраћаја, али и то има своју чар.

Парк је довољно велик да може то све да „изнесе“ и да задовољи потребе тркача. Унутар парка постоји и место за вежбање, па после трчање можете да заокружите свој тренинг додатним вежбама.

Најпрактичнија активност, уз мало труда и времена можете уживати пуним плућима у трчању.

Уз музику која вас опушта, са слушалицама у ушима, посетите ове „станице“ за џогинг који наш град нуди и схватићете да сте погрешили што раније нисте кренули са оваквом врстом активности!

Danas novi park, a nekada “ukleta“ livada (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.