Почетна > Србија
Србија

Гашић обишао Војнообавештајну агенцију и састао се са будућим изасланицима одбране

Министар одбране Братислав Гашић обишао је данас Војнообавештајну агенцију и састао се са будућим изасланицима одбране у БиХ, САД, Бугарској, Русији и Емиратима.
Фото: Танјуг/Министарство одбране/Даримир Банда

Гашићу су могућности, капацитете и делокруг рада Агенције, као и актуелну глобалну и регионалну политичко-безбедносну ситуацију представили Директор Војнообавештајне агенције генерал-мајор Зоран Стојковић, са сарадницима,

Генерал Стојковић говорио је и о будућим плановима Војнообавештајне агенције, саопштило је Министарство одбране.

Министар одбране нагласио је да је Војнообавештајна агенција одувек била стуб безбедносно-обавештајног система Србије и да су њени припадници озбиљни професионалци који живе и раде за земљу, а њихов задатак захтева много одрицања.

Он је поручио да ће ВОА од државног и војног руководства увек имати подршку у реализацији свих активности.

Гашић је током данашњег обиласка састао се са официрима Војнообавештајне агенције, који ће у наредном периоду преузети дужност изасланика или помоћника изасланика одбране Србије у Босни и Херцеговини, Бугарској, Русији, Сједињеним Америчким Државама и Уједињеним Арапским Емиратима.

Том приликом, министар одбране дао им је усмерења за рад по ступању на дужност у земљама пријема и изразио уверење да ће штитити интересе Србије и достојно представљати своју земљу, која је чврсто опредељена да очува своју војну неутралност.

Vučević čestitao Andreju Drobnjakoviću na osvojenih 5 zlatnih medalja

Преузмите андроид апликацију.