Почетна > Србија
Србија

Гала свечаност поводом обележавања Дана општине Кула (ФОТО и ВИДЕО)

Синоћ је у препуној сали Културног центра Кула одржана гала свечаност поводом обележавања Дана општине Кула.
кула
Фото: Војводина уживо

Свечаности су поред грађана Куле, присуствовали и добитници награда поводом Дана општине као и министар у влади Републике Србије, Горан Весић.

Дан општине Кула прославља се у знак сећања на улазак победничке Српске војске која је ослободила Кулу. Куљанин Ђура Богојевац.

На челу свог вода у саставу чете поручника Радована Матејића, дошао је у Кулу као ослободилац, 16. новембра 1918. године.

На седници Скупштине општине Кула 12. фебруара 2015. године донета је Одлука о обележавању Дана општине Кула.

Овогодишњи добитници награде општине Кула су: КК “Хајдук“ из Куле и Министарство заштите животне средине и министарка Ирена Вујовић.

– Карате клуб је сасвим оправдано освојио награду ове године с обзиром на то да година уназад осваја велики број награда. Поред успеха који остварују важна је и порука. То је значај спорта за правилно одрастање и учење деце да иза сваког успеха стоји одговоран и марљив рад. Рекао је предсеник општине Кула Дамјан Миљанић.

Друга награда је заправо резултат једне континуиране сарадње и подршке у области очувања животне средине. Којем општина Кула тежи годинама уназад.

кула
Фото: Војводина уживо

– Од најзагађеније тачке Европе, као епитета који је нажалост ишао уз име наше општине ми смо данас дошли до тога да су највећи проблеми по питању екологије решени, рекао не председник Миљанић.

У латерални канал познатији као Бегејац данас више нема испуштања отпадних вода. Пречистач у Врбасу је у функцији, кроз субвенције смањен је број индивидуалних ложишта. У јавном сектору замењено је у протеклих годину дана 11 котларница на гас. Како истиче Дамјан Миљанић у свему овоме је била драгоцена помоћ и разумевање овог Министарства.

кула
Фото: Војводина уживо
У наредним годинама радиће се и даље на пошумљавању и на уређењу дивљих депонија. Завршиће се и регионална трансфер станица.

Није тема један пројекат и једна инвестиција. Већ је Министарство на челу са министарком Вујовић на сваки наш захтев или проблем одговорило. Нашло решење, али и подршку и разумевање.Пре свега и финансијску помоћ да се проблеми реше или идеје реализују. Управо због тог искреног партнерског односа у решавању еколошких проблема смо решили да награда оде у руке Ирене Вујовић, закључио је Дамјан Миљанић.

Свечани део програма употпунили су оперски певачи Љубица Вранеш и Драгољуб Бајић.

U Srbiju stiže moćna „čelična ptica“ koja nosi ime po najvećem srpskom naučniku (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.