Почетна > Нови Сад

Нови Сад Новосадске приче

„Футошко културно лето” у пуном јеку

Добро расположење и летња забава не изостају у Футогу, с обзиром на то да још од 1. јуна, па све  до 7. јула, траје манифестација “Футошко културно лето”, пружајући разноврстан, и по речима организатора незабораван културно-уметнички програм.
Фото: futog.rs/PrtSc

Како је за “Дневник” рекла Александра Добрин из КЦ “Младост” Футог, програм је оријентисан на најмлађу публику, али наравно да нису запостављени ни млади, као ни они мало старији и пажљиво је планиран, како би имао да понуди разноврсне садржаје за све генерације.

– Оно што бих издвојила као занимљивост за децу су радионице које смо реализовали у сарадњи са основним школама из Футога – каже Добрин.

Тако су деца имала прилику да учествују у радионици “Мода моје баке”, када смо причали о традицији и народној ношњи, што је, иначе, акценат у нашим културним и уметничким програмима.

Радионица је поново била организована у ОШ “Десанка Максимовић”. Потом смо радили радионицу “Мали креативци”, где смо их заправо упознали са тим како су некад њихове баке и деке правили своје играчке попут лутки од варјача или крпене лутке.

Једна од модернијих радионица је била посвећена хип – хопу и сви су ђускали, смејали се… Нико није имун на добру забаву.