Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

„Футошко културно лето“ почиње у понедељак

„Футошко културно лето“ одржава се ове године 21. пут, у организацији Културног центра „Младост“ Футог и Удружења грађана „Not hope wish“.
Фото: КЦ Младост Футог

Покровитељ манифестације је Град Нови Сад.

Наредне седмице, од понедељка 20. јуна на Футошком културном лету посетиоце очекују концерти и представе, радионице за децу и одрасле, филмски хитови и добра забава…

У понедељак у 19 часова на платоу Културног центра почиње радионица за децу „Веште руке и балони“, на којима ће најмлађи научити како се праве фигуре од балона. Након радионице, позориште Театрило премијерно ће извести представу „Пливајте са нама“ .

Истог дана, у Дому културе Бранко Ћопић (Симе Шолаје 52) у 19 часова почиње концерт Музичког центра Плеј. Улаз на програме је бесплатан.

У уторак, на Светски дан музике, уз најлепше дечје љубавне песме и уручење награда и признања најуспешнијим младим ауторима на Конкурсу „Љубав није само реч“ наступају млади музичари Креативног М Кутка са Татјаном Саватић. Програм почиње у 19 часова, улаз бесплатан.

У среду 22. јуна у 19 часова стартује овогодишњи „Летњи маскенбал“.

Као и сваке године – за најкреативније маске припремљене су пригодне награде. Журка се наставља уз „пена журку“.

За увек добру забаву задужена је Славица аниматорка, а придружиће се занимљиве и многима омиљене блогерке Тина и Валентина…

Улаз је бесплатан.

У четвртак посетиоце очекује концерт Ансамбла народних песама и игара КЦ „Младост“ Футог. Игром и песмом публици ће се представити чланови Ансамбла – од најмлађих до најстаријих играча и чланови оркестра Центра. Концерт почиње у 20 часова, цена улазнице је 250 динара.

Петак је намењен свим љубитељима филмова. У биоскопу КЦ „Младост“ играју два најновија филмска хита – „Приче из скривеног града: Дрво жеља“ за оне млађе и за нешто старије филм о музичкој легенди „Елвис“. Улазнице су 300 динара.

Истог дана, у 19.30 родитеље будућих ђака првака очекује радионица „Научи ме како да читање буде лако“. Одговоре на многа питања о поласку деце у основну школу и почетном читању и писању са практичним упутствима за развој предчиталачких способности, родитељи будућих првака, али и сви заинтересовани откриваће са мастер дефектолошкињама Сузаном Утјешиновић и Бранком Вукас Ковачевић. Учешће на радионици је бесплатно.

Tomosijada – prvi skup jugo-moto nostalgičara u Kaću

Преузмите андроид апликацију.