Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Футошки парк парираће Централ парку: Потписан споразум од 3,8 милиона евра за његово уређење (ФОТО)

Пројекат LIID представља програм развоја локалне инфраструктуре и јачање локалне самоуправе који заједнички реализују Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Француска развојна агенција и Светска банка.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
У следеће четири године министарство ће извршити трансфер 270 милиона евра локалним самоуправама за реконструкције путева, уређење тргова и зелених површина, изградњу пешачких и бициклистичких стаза, развој иновативних система саобраћаја, убрану мобилност.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Министар Горан Весић потписао је уговоре у Градској кући са Општином Кула, за уређење парка, Општином Сврљиг, за реконструкцију кеја, Општином Свилајнац, за пројекат партерног уређења зелених површина, Општином Тител, за уградњу енергетски ефикасних светлосних извора у систему јавног осветљења, Општином Пожега, за санацију клизишта и реконструкције Улице бана Милутина, као и са Градом Новим Садом, за рекострукцију и уређење Футошког парка.

За овај пројекат у Српској Атини издвојено је 3,8 милиона евра, а градоначелник је навео да се за наш град налазе још два пројекта која су на одобрењу министарства- бициклистичка стаза Руменка-Кисач-Ченеј, као и партерно уређење вртића “Црвенкапа” у Футогу, од 52 милиона динара.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-За нас, али и остале представнике локалних самоуправа, ово је велики дан. Футошки парк, који је један од најлепших паркова, на осам хектара, ускоро ће реконструкцијом и уређењем добити још лепше светло у којем се сада налази. Надам се да ћемо се следећи пут видети у Футошком парку, да прошетамо као Новосађани, са рукама иза леђа- речи су првог човека Града.

Министар Весић нагласио је да је овај пројекат директно усмерен на побољшање квалитета живота у свих 145 локалних самоуправа које пројекат обухвата.
Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Ова средства су бесповратна, што значи да нема учешћа локалних самоуправа нити они тај новац враћају у буџет, што омогућава да ураде неке друге пројекте. Желим да се захвалим свима што су препознали овај пројекат. Ово није мало новца, то је 265 милиона евра за 145 локалних самоуправа. Близу Футошког парка је и Дечија болница те је добро да постоји један такав парк- истакао је Весић.

Gradska koncertna dvorana: Bajićevi učenici, studenti Akademije i orkestar Kamerata sutra će ujediniti svoje glasove i zvuke

Преузмите андроид апликацију.