Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Фудбалска асоцијација Енглеске би да ограничи прилив странаца у Премијер лигу

Фудбалска асоцијација Енглеске (ФА) изразила је забринутост због прилива великог броја страних играча у Премијер лигу.
Фото: Unsplash/Alex Motoc
Из те организације сматрају то неочекиваном последицом „Брегзита“, преноси британски „Тајмс“.

Британски медији подсећају да поједини елитни клубови из Премијер лиге, као што су Арсенал, Челси и Ливерпул, ове сезоне у стартним поставама нису имали енглеске фудбалере.

У претходна два прелазна рока премијер лигаши су потписали два пута више страних играча него у било ком другом прелазном року.

Председник ФА Марк Булингем изјавио је да би ФА могла да ограничи број странаца у клубовима Премијер лиге како би енглеским фудбалерима била гарантована места.

Он је рекао да је само 28 одсто играча који су изашли на терен у Премијер лиги прошлог викенда било из Енглеске. Булингем је подсетио да је током сезоне у Премијер лиги било око 30 одсто домаћих фудбалера.

„Веома је важно ограничити прилив играча. Од Брегзита број Енглеза младјих од 21 године који добијају време за игру отприлике се преполовио. Овај тренд нас забрињава“, рекао је Булингем.

Он сматра да је једно од решења ублажавање визног режима у замену за гаранције минутаже за Британце.

„То би омогућило клубовима да растерећеније купују, и да доводе талентоване играче пре него скупе довољан број услова за визе. Тада би клубови могли да купе играча за три, а не да након његове афирмације којом стекне услове за рад, плаћају преко 30 милиона фунти. Нема баш пуно играча који доносе додатну вредност Премијер лиги, а онда креће аукција и то само подиже цене“, истакао је први човек ФА.

Он је подсетио да су Енцо Фернандез и Михаила Мудрика стигли у Премијер лигу уз баснословна обештећења.

„Да су услови за визе били нижих критеријума, они би у Премијер лигу стигли годину раније за 20 пута мање износе. Потребна је контрола, не могу се само отворити бране“, закључио је Булингем.

Dalas Maveriksi zakazali duel sa Real Madridom

Преузмите андроид апликацију.