Почетна > Спорт
Спорт Фудбал

Фудбалери Србије вечерас против Литваније почињу квалификације за ЕУРО 2024.

Фудбалска репрезентација Србије вечерас против Литваније на стадиону „Рајко Митић“ од 20.45 сати почиње квалификације за ЕУРО 2024. године.
Фото: Фудбалски савез Србије

Србија није била на финалном турниру од 2000. године и селектор Драган Стојковић не крије да је циљ да се екипа, коначно, пласира тамо где јој је место.

„Увек морате да имате неки циљ који је реалан. Ми стављамо испред себе циљ да желимо да играмо у Немачкој. Знамо да морамо ићи корак по корак. Квалификације смо за Светско првенство успели да завршимо на начин који заслужује похвале. Лигу нација смо завршили на првом месту, што значи да српски фудбал има квалитет. На Светском првенству смо имали једно клизање и пуцали смо, али смо промашили мету. Пред нама је нови изазов који се зове Европско првенство. Морамо ићи корак по корак. Оваква шанса не сме да се пропусти. Нема никакве разлике у квалификацијама. Са једне стране је била Доха, а сада је Немачка“, истакао је Стојковић на конференцији за медије.

Он је рекао да према сваком противнику гаји поштовање.

„О резултатима литванског националног тима, то за вас није задовољавајуће. Као и увек, концентришемо се на нашу игру. Биће изазов за нас, али и за њих. Ово је само почетак. Свих пет екипа у групи има исту шансу, да буде део Европе. Знам да су променили тренера и да неки играчи играју у Србији. Имамо све информације о Литванији, као и они о нама. Тако да нема изненађења“, констатовао је селектор Србије.

Капитен репезентације Србије Душан Тадић додао је да цела екипа тежи да буде боља из меча у меч.

„Тврда екипа, покушаће да затворе прилаз голу. Ми ћемо пробати да играмо наш фудбал, нападачки. Мислим да смо пребродили Светско првенство, да смо то оставили иза себе. Увек тежимо да будемо бољи. Имамо нови циклус. Очекујем да ће покушати да одбране свој гол и покушати преко контра напада. Покушаћемо да покажемо да смо бољи без обзира на то ко је са друге стране. Фокусирамо се на себе и то је то“, закључио је Тадић.

Bojan Krkić odlučio da završi karijeru

Преузмите андроид апликацију.