Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Фредерик Васер: Импулсивне реакције Шарла Леклера штете и њему и Ферарију

Шеф екипе Ферари у шампионату Формуле један Фредерик Васер критиковао је данас Шарла Леклера тврдећи да импулсивне реакције возача из Монака штете италијанском тиму, преноси Газета дело Спорт.
Фото: Танјуг/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Шеф Ферарија је рекао да Леклер сам себе доводи у неповољне ситуације, јер не може да се помири са тренутним генералним пласманом.

Леклер се тренутно налази на петом месту у генералном пласману возача са 99 бодова.

Италијански медији наводе даје Леклер разочаран овом сезоном, јер је прошле године био други у генералном пласману возача.

„Шарл није очекивао да има сезону попут ове. На почетку године је био агресивнији него што би требало, али ми се чини да је сада ускладио свој стил вожње са ситуацијом. Карлос Саинц је веома доследан и зато је он добра референтна тачка“, рекао је Васер.

Он је истакао да Леклер агресивним тркањем покушава да на неадекватан начин надомести недостатке, које има болид Ферарија.

„Леклер је импулсиван, не суздржава се уколико не иде како је он замислио. Међутим, за његово добро и добробит тима, понекад је боље да се примири пре него што проговори. Када се занесете можда не располажете свим информацијама који би помогли за процену ситуације. Шарл је одувек био веома брз, али је Карлос ове сезоне конкурентнији у квалификацијама“, додао је Васер.

Наредна трка у шампионату Ф1 биће одржана 27. августа за Велику награду Холандије.

Argentinski fudbaler Leandro Paredes potpisao dvogodišnji ugovor sa Romom

Преузмите андроид апликацију.