Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Француз пропушта ЕП због преговора са руским клубом?

Француски кошаркаш Тома Ертел могао би да пропусти Европско првенство због чињенице да се налази у преговорима се Зенитом.
Фото: WikimediaCommons/FCBQ

Кошаркашки савез Француске донео је одлуку да се не омогући играчима наступ на предстојећем континенталном шампионату уколико носе дрес руског или белоруског клуба, због ратних сукоба на територији Украјине.

Санкције важе и за тренере и чланове стручних штабова, који ће заједно са кошаркашима морати да потпишу изјаву у којој ће се обавезати да неће улазити у преговоре са тимовима из поменуте две државе док се рат не оконча.

Доскорашњи члан Реал Мадрида Тома Ертел, који је због недисциплине напустио редове шпанског великана истакао је да је потписао изјаву, али и додао да ипак постоји интересовање из Русије:

„Мој агент је у контакту са клубовима, руским клубовима ако баш желите да знате. Постоји и други који играју у Евролиги и Шпанији. Видећемо шта доноси будућност“, рекао је Ертел чиме је угрозио свој статус у репрезентацији.

Један од најпознатијих играча из репрезентације Француске Еван Фурније није сагласан са одлуком тамошњег Савеза.

„Нисам присталица оваквих ствари, ако ћемо искрено. Потписао сам за добро тима. Постоји много конфликта широм света и ако бисмо морали ово да применимо на сваки од њих онда нигде не бисмо играли“, рекао је члан Њујорк Никса“.

Француска се налази у групи Б са Немачком, Мађарском, Словенијом, БиХ и Литванијом.

Европско првенство на програму је од 1. до 18. септембра. Титулу брани Словенија, којој многи предвиђају одбрану трона.

KK Vojvodina postavlja čvrst temelj za visoke ciljeve pod rukovodstvom novog predsednika kluba Željka Rebrače

Преузмите андроид апликацију.