Почетна > Свет
Свет

Француски трговински ланац Ошан не одустаје од пословања у Русији

Француски малопродајни ланац Ошан не планира да мења стратегију у Русији или структуру свог пословања у тој земљи, саопштила је данас руска подружница те приватне компаније.
Фото: Pixabay/EvgeniT

Сопштење компаније Ошан Русија уследило је као одоговр на захтев Ројтерса за коментаром након извештаја појединих руских медија у којима је наговештено да би Французи могли да уступе контролу над пословањем на руском тржишту трећој страни.

Ошан, који има око 30.000 запослених, 231 продавницу и онлајн пословање у Русији, једна је од ретких западних компанија која наставља да ради у тој земљи након руског напада на Украјину, наводи британска агенција.

„Главна мисија Ошан Ритејла Русија је да обезбеди становништву квалитетне производе по приступачним ценама. За сада, Ошан не планира никакве промене у својој стратегији нити у организацији компаније у целини“, наводи се у саопштењу.

Пре избијања сукоба у Украјини, Ошан је планирао да уложи више од 20 милијарди рубаља (340 милиона долара) у развој дигиталних услуга у Русији до 2024, како би подстакао продају на интернету у условима заоштравања конкурентске утакмице с ривалима.

Ошан је још крајем марта објавио да намерава да сачува присуство у Русији, што је навело Украјину да позове потрошаче на бојкот тог трговинског ланца.

EK za konfiskovanje imovine onih koji krše sankcije

 

Преузмите андроид апликацију.