Почетна > Културна сцена

Културна сцена Нови Сад

Француски филм „Школски живот“ у Културној станици Свилара

Пројекција француског филма „La Vie scolaire – Школски живот“ у режији Гранд Цорпс Маладе и Медхи Идир-а биће организована у Културној станици Свилара у Новом Саду, саопштили су из новосадског Франсуског института.
Фото: Pixabay/chummels

„Школски живот“ је награђивана комедија-драма из 2019. године коју су написали и режирали Гранд Цорпс Маладе (познати француски слам аутор) и Мехди Идир.

У главним улогама су : Лиам Пиерон, Зита Ханрот и Моуша Монсалy. Година дана школе, живота… и сналажења!

Нова и млада педагошкиња Самија из родног Ардеша прелази у једну школу на лошем гласу у Сен Денију. Самија се суочава са недисциплином и друштвеном стварношћу тог париског краја, али и добрим расположењем које влада међу ученицима и колегама.

Међу њима су Муса, Велики из краја и Дилан. Самија се прилагођава и убрзо почиње да ужива у умиривању најнесташнијих ученика.

Због свог компликованог приватног живота зближава се са Јанисом, живахним и јако паметним тинејџером чији је потенцијал препознала.

Иако се чини да Јанис одустаје од својих амбиција скривајући се иза своје дрскости, Самија ће уложити сав свој труд да спречи његов неуспех и покуша да га натера да се пројектује у бољу будућност.

Repertoari bioskopa za utorak 26. jul

 

Преузмите андроид апликацију.