Почетна > Србија
Србија

Француски брачни пар купио стан код Београда на води: Одакле Милошу Јовановићу и његовој супрузи новац да купе пети стан у центру Београда?

Француски брачни пар Милош и Летиција Ерика Јовановић купили су недавно још један стан у центру Београда.
Фото: Танјуг/Раде Прелић/Драган Кујунџић/YouTube

Француски брачни пар Милош и Летиција Ерика Јовановић, док на сваком кораку критикују државу Србију, живе веома луксузним животом као мало који грађанин Србије.

Како је 24седам већ писао, иако од образовања има само средњу школу, Летиција Ерика већ годинама живи на веома високој нози и зарађује огроман новац.

Фото: Printscreen/YouTube

Францускиња је запослена у фирми “Interventure”, чија је делатност рачунарско програмирање. Према сведочењу једног од њених колега из те компаније, нето зарада Летиције Ерике за јануар била је чак 432.093,51 динара! То значи да супруга Милоша Јовановића на месечном нивоу зарађује готово четири просечне министарске плате!

Уз све то, Јовановић је Агенцији за борбу против корупције 2014. године пријавио да има позамашну уштеђевину. Он је после изјавио да новац на рачуну није његов, већ да припада његовим родитељима и да њиме не располаже.

„То се налази на мом рачуну, око 30-35 хиљада евра“ каже Јовановић.

Станови само у центру Београда

Поред баснословне зарадре, француски брачни пар може да се похвали и са неколико некретнина у Београду. Занимљиво, сви станови су у центру града, на локацијама где цена квадрата стана прелази 3.000 евра, јер вођу ДСС-а по свему судећи не интересује ништа што се не налази у три централне београдске општине.

Како сазнаје 24седам, Милош Јовановић поседује стан у београдској општини Врачар од 80 квадратних метара. Вођа ДСС-а је казао да је овај стан купио 2007. године за 98.000 евра. Према његовим речима, финансирао га је из уштеђевине и кредита од 45.000 евра. Држава му је субвенционисала кредит са 9.473 евра, а субвенцију је добио у оквиру програма помоћи државе при куповини прве некретнине. Вредност ове некретнине пре неколико година је процењена на 137.500 евра, док је данас, с обзиром на раст цена некретнина, вероватно два пута већа.

Фото: Илустрација/Танјуг/Раде Прелић/Printscreen/Youtube

Поред тога, Јовановић поседује још један стан на Врачару, величине 71 квадратни метар. Он је својевремено испричао да је, заједно са супругом, 2014. подигао нови кредит од 40.000 евра. Како каже, новцем из кредита и супругине уштеђевине купили су за 73.000 евра стан поред оног који су већ имали и спојили их. У катастру је уписано да стан има 71 квадрат, док у купопродајном уговору пише да има 62 квадратна метра. Вредност ове некретнине пре неколико година је процењена на 122.500 евра, али је она данас сигурно знатно већа.

Ту није крај. Двособан стан на Врачару, у близини Храма Светог Саве, поседује и Јовановићева мајка. У катастру непокретности за овај стан није наведен број квадрата, због чега није било могуће проценити тачну тржишну вредност. Минимална вредност овог стана пре неколико година процењена је на 105.600 евра.

Поред тога, Јовановићева сестра власница је половине стана у центру Београда, у општини Стари град. Ова некретнина је величине 42 квадратна метра, а вредност јој је пре неколико година процењена на 105.000 евра.

Купили стан код Београда на води

Како сазнаје 24седам, француски брачни пар Милош и Летиција Ерика Јовановић купили су недавно још један стан у центру Београда и који се води као заједничка имовина супружника на 1/1. Ради се о некретнини величине 50 квадратних метара која се налази у Улици Александра Глишића, која се налази у општини Савски венац у непосредној близини некадашње Железничке станице и комплекса Београд на води.

Иронично, опозиција већ годинама напада пројекат Београд на води, али им не смета да купују некретнине у близини најелитнијег дела наше престонице. Такав је случај и са Милошем и Летицијом Ериком Јовановић који ће имати прелеп поглед на Кулу Београд.

Фото: 24седам/Горан Сивачки

Вредност овог стана није позната, али према тренутном стању на тржишту некретнина, цена по квадратном метру у овом делу града се креће од 3.000 па до 4.500 евра, па се поставља логично питање одакле Милошу и Летицији Ерики Јовановић толико новца да купе још једну некретнину у центру Београда!?

Па и поред оволико некретнина у самом центру главног града, француски брачни пар не пропушта прилику да критикује нашу земљу. Док Милош Јовановић кроз политику оптужује друге за наводну издају, његова супруга Летиција Ерика се на гостовањима у прозападним медијима редовно подсмева Београду и Србији.

Милош Јовановић
Фото: РТС 2 printscreen

Тако је у једном гостовању на америчкој телевизији Н1 са ниподаштавањем говорила о уређености Београда и одмах затим похвалила Париз. Наравно, није јој пало на памет да објасни зашто је онда из Француске дошла да живи баш у Србију и зашто заједно са мужем овде купује толико некретнина, ако је наша земља толико лоша као што тврди.

За то време њен супруг се представља као српски патриота, али му то не смета да љубоморно чува пасош Француске, државе која је међу првима признала независност тзв. државе Косово, против које се Јовановић наводно бори.

Возаче у Србији очекују мокри коловози

Преузмите андроид апликацију.