Почетна > Бизнис
Бизнис

Француске енергетске компаније позивају на штедњу енергије

Директори великих француских енергетских компанија позвали су данас појединце и компаније да одмах ограниче потрошњу енергије, како би се припремили за претећу енергетску кризу.
Фото: Unsplash/Anthony-DELANOIX

„Морамо да радимо колективно на смањењу наше потрошње, како бисмо повратили простор за маневрисање”, рекли су извршни директори Анжи, ЕДФ и Тотал у отвореном писму које је објавио недељник „Журнал ди диманш”.

У писму које су потписали Kатрин Мекгрегор из компанија Анжи, Жан-Бернар Леви из ЕДФ-а и Патрик Пујане из Тотал Енержи говори се о наглом паду испоруке руског гаса, као и ограниченој производњи електричне енергије због проблема са одржавањем, преноси Ројтерс.

Француска има за циљ да напуни своја складишта гаса до ране јесени, изјавила је у четвртак премијерка Елизабет Борн.

Складишта гаса у земљи су тренутно попуњена 59 одсто.

Француски медији у марту су известили да је Влада у преговорима са Тотал Енержи о повећању капацитета за пријем течног природног гаса (ЛНГ), након што су Сједињене Државе рекле да су спремне да повећају испоруке Европи, преноси Танјуг.

„Предузимање акција већ овог лета омогућиће нам да се боље припремимо на почетку следеће зиме, посебно за очување наших резерви гаса”, наводи се у писму руководилаца енергетских компанија.

Додаје се да напори да се ограничи потрошња треба да уследе одмах и да буду „колективни и масовни”.

Такође су навели сопствене напоре да пронађу нове изворе гаса и изграде плутајући терминал за течни природни гас (ЛНГ) у луци Авр, на северу Француске.

Gasprom isporučio 42,1 milion kubnih metara gasa Evropi

Преузмите андроид апликацију.