Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Фонд за младе таленте расписао Конкурс за стипендирање студија у иностранству

Фонд за младе таленте Републике Србије је расписао Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2022/23. годину.
конкурс
Фото: PrtSc/Фонд за младе таленте

Конкурс ће бити отворен до 1. новембра 2022. године.

Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2022/23. години.

Услов је да су кандидати држављани Србије или да имају статус избеглице, да имају пребивалиште у Србији, односно боравиште за особе које имају статус избеглице, да су положили све испите из претходних година студија.

Такође, кандидати морају да имају све положене испите из претходних година студија, да им је просечна оцена најмање 8,50 у току основних академских студија и да нису навршили 27 година живота – за студенте студија другог степена, односно 29 година живота – за студенте студија трећег степена до датума расписивања Конкурса.

Да су најмање једну годину основних академских студија завршили (положили све испите предвиђене програмом за ту годину студија) на акредитованој високошколској установи у
Републици Србији. Да су у школској 2022/23. години уписани на годину студија другог или трећег степена на једном од универзитета земаља чланица Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) или на једном од водећих светских универзитета.

Фонд за младе таленте је од 2008. године до данас доделио 5.443 стипендијe студентима који су своје студије наставили у иностранству на најбољим светским универзитетима.

Детаљне информације о условима Конкурса можете пронаћи на сајту Фонда за младе таленте.

Napiši tekst o omiljenom kraju grada i osvoji vredne nagrade

Преузмите андроид апликацију.