Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Фитнес тренер холивудских звезда саветује како да одржавате форму: Ево у чему је кључ

Сви желимо кондицију и снагу, не само у теретани, већ и да издржимо цео дан који уме да буде и те како напоран.

Кондициони тренер који је помогао бројним познатим личностима да постану и остану јаке, Дон Саладин, испричао је у чему је тајна. Рајан Рејнолдс, Блејк Лајвли, Џејк Гиленхол, Ен Хатавеј и Хју Џекман само су неке од личности које су се нашле на његовим тренинзима.

Дон сматра да је кључ у изградњи и одржавању мишићне масе.
Фото: Pexels/Luis Quintero
Тренирајте најмање 20 до 30 минута.

Ако волите јогу или идете на трчање свакако наставите. Међутим, ако сте знатижељни о томе како да добијете мишиће Саладино каже да је тренинг отпора кључан.

– Замислите тренинг отпора као оклоп за тело. То је заштита. Ако тек почињете, препоручује тренинг од 20 до 30 минута, барем два дана у недељи – саветује он.

Фокусирајте се мање на понављања, више на форму

Није да Саладино уопште не брине о понављањима, али ако једноставно радите кроз покрете само да бисте дошли до сета од 20 или 25, можда мислите о свему погрешно.

– Тренинг снаге не мора да буде компликован. Узмите, на пример, склекове: глутеус би требало да буде затегнут као и ноге. Требало би да покушавате да створите напетост у телу док се крећете. Звучи много теже од проласка вежбе кроз сет од 10, зар не?

Не журите

Не можете да очекујете да одмах ускочите у напредни програм тренинга, проналажење свог идеалног тренинга захтева време и посвећеност.

– Узмите минималистички приступ. Ако не волите да тренирате после 20 минута, онда се побрините да пронађете програм који траје 20 минута… Пронађите минималистички приступ где можете себи да омогућите да будете успешни – светује Саладино.

Vežbe koje vam mogu pomoći da smanjite upale u organizmu

Преузмите андроид апликацију.