Почетна > Свет
Свет

Финска ће ограничити улазак у земљу руским држављанима

Канцеларија председника Финске Саулијиа Ниниста саопштила је да је та земља донела одлуку о ограничавању уласка руских држављана у Финску.
Фото: Pixabay/Hietaparta

„Председник републике и Одбор за спољну и безбедносну политику Савета министара донели су одлуку да значајно ограниче улазак руских држављана и издавање виза због озбиљне штете за међународну сарадњу Финске“, наводи се у саопштењу, пренела је агенција РИА Новости.

Није наведен датум почетка примене одлуке.

Финска је од 19. септембра једина земља ЕУ која има копнену границу са Руском Федерацијом отворену за улазак Руса са туристичким шенгенским визама.

Пољска, Литванија, Летонија и Естонија, које такође имају копнену границу са Русијом, договориле су се да заједнички уведу ограничења путовања за руске држављане од 19. септембра.

Раније у току дана саопштено је да су настављене саобраћајне гужве на финско-руској граници, а потврђено је Ројтерсу из граничне службе Финске.

Такође је наведено да је број руских држављана који су ушли у четвртак у Финску више него двоструко већи у односу на недељу раније.

Гужве на граници са Финском почеле су када је руски председник Владимир Путин потписао указ мобилизацији у Русији, првој од Другог светског рата.

Rjabkov: Rusija ne preti nuklearnim oružjem

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке