Почетна > Нови Сад

Индекс Нови Сад

Финансијска подршка Покрајине Пољопривредном факултету у Новом Саду

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас декану Пољопривредног факултета у Новом Саду проф. др Недељку Тици уговоре о додели финансијских средстава, намењених одржавању научно-стручних активности у области пољопривреде и руралног развоја у 2022. години на територији АП Војводине.
Фото: Градске инфо

Секретар Божић је истакао да је реч о износу од пет милиона динара бесповратних средстава које ресорни секретаријат додељује по овом конкурсу, те да је укупна вредност одобрених пројеката 14,6 милиона динара, саопштено је из Покрајинске владе.

Подршка је, према његовим речима, намењена за организовање научно-стручних скупова, студијских путовања, семинара, радионица, трибина и предавања, које су запослени на Пољопривредном факултету издвојили као значајне за даље унапређивање пољопривреде у Војводини.

„Поред одлуке о подршци вредној готово 3,7 милиона динара, коју је ресорни секретаријат наменио за реализацију 12 пројеката са којима је конкурисао Пољопривредни факултет, средства су одобрена за још четири пројекта. То су два пројекта Филозофског факултета и по један из Научног института за ратарство и повртарство у Новом Саду и Средње пољопривредне прехрамбене школе ‘Стеван Петровић Бриле’ у Руми“, истакао је секретар Божић.

Навео је да је реч о квалитетним пројектима који су испунили све критеријуме у циљу унапређивања пољопривредне производње у нашој покрајини.

Корисници ће, како је рекао, бити у могућности да помоћу ових средства обезбеде и неопходну опрему.

Божић је подсетио и на то да је од 2016. године до сада Покрајински секретаријат за пољопривреду за реализацију пројеката на Пољопривредном факултету у Новом Саду определио укупно 24 милиона динара.

Декан Пољопривредног факултета проф. др Недељко Тица захвалио је на добијеним средствима и истакао важност данашње посете ресорног секретара наводећи да је то још једна потврда одличних односа и континуиране подршке том факултету.

„Средства која смо добили на овом конкурсу намењена су финансирању 12 научно-стручних активности широког научног опуса, почев од процесне технике, енергетике и обновљивих извора енергије, преко анализе штетног утицаја корова, до тема у областима маркетинга, дистрибуције пољопривредних производа и праћења економских ефеката пољопривредне производње у нашој покрајини“, истакао је декан Тица.

Он је изразио задовољство и због тога што је путем овог конкурса, поред активности у којима учествују професори, подржано и неколико научно-стручних активности у којима су непосредни учесници студенти.

Тица је рекао да су ова средства важна подршка у реализацији различитих програма на Факултету, јер представљају наставак вишегодишње линије финансирања којом Покрајински секретаријат за пољопривреду подржава ту високообразовну установу.

Na novosadskim fakultetima mesta za više od 16.000 akademaca

Преузмите андроид апликацију.