Почетна > Србија
Србија

Филм „Златни дечко“ сутра премијерно у Бечу (ВИДЕО)

Свечана премијера филма Огњена Јанковића „Златни дечко“ биће одржана сутра у Бечу, у биоскопу Cineplexx Millennium City.

Додатне премијерне пројекције ће се одржавати исте вечери у више различитих термина и сала, а глумачка и ауторска екипа филма ће се поклонити публици по завршетку сваке појединачне пројекције.

Филм се приказује у оригиналној верзији, на српском језику, са немачким титлом.

Након свечане премијере у Бечу, филм наставља да се приказује на редовном репертоару биоскопа Cineplexx Millennium City, Donau Zentrum i Lugner Kino.

Аустријска публика ће имати прилику да погледа филм „Златни дечко“ и у другим одабраним биоскопима широм земље 13. фебруара.

Ово је први пут да један домаћи филм премијерно игра у истом дану у чак преко седамдесет биоскопа широм Европе.

Поред Аустрије, „Златни дечко“ ће 13. фебруара бити приказан и у биоскопима Немачке, Швајцарске, Шведске, Норвешке, Белгије, Чешке Републике, Енглеске, Холандије, Италије, Луксембурга, Пољске и Турске.

Филм ће бити приказан и на Малти, у периоду од 16. до 20. фебруара, као и у Копенхагену, 20. фебруара.

„Златни дечко“ је уједно и први филм чију је продукцију компанија Адриа Филм суфинансирала у сарадњи са програмом Creative Europe Media Европске комисије. Намера наше компаније је да и у будућности настави са инвестирањем у домаћу кинематографију, и да на тај начин обезбеди континуирани пласман најквалитетнијих домаћих остварења широм биоскопа дијаспоре.

„Златни дечко“ је прича о Денису Марковићу младом талентованом фудбалеру, проблематичног темперамента, који од ране младости, због свог талента, постаје мета различитих интереса.

Ово је прича о новом Марадони. Ово је прича о другој шанси…

Улоге у филму тумаче Денис Мурић, Андрија Кузмановић, Игор Бенчина, Петар Стругар, Тихомир Станић, Алиса Радаковић, Љубомир Булајић, Јована Гавриловић, Владимир Ковачевић, Страхиња Блажић и други.

Улазнице за ће од ове недеље бити пуштене у продају на благајнама биоскопа, као и онлајн на званичним биоскопским страницама.

Pet filmova nominovanih za Oskara u programu 50. FEST-a

Преузмите андроид апликацију.