Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Фетел: Због Шумахера не бих волео да победи Хамилтон

Себастијан Фетел, бивши светски шампион у Формули 1, уочи последње трке сезоне у Абу Дабију открио је ко му је био идол.
Фото: Танјуг/AP/Hassan Ammar

Немачки возач није могао да избегне питање о Луису Хамилтону и Максу Ферстапену и око тога кога би волео да види са титулом у рукама.

„Мој херој у дечачким данима био је Михаел Шумахер. Тако са је очигледно да не ћели да Луис победи у недељу. Шта год да се деси, Михаел ће за мене бити најбољи возач свих времена“, каже Фетел.

Ипак, свестан је да ће све очи бити у недељу усмерену на битку возача, Ред Була и Мерцедеса.

„Истина је да су обојица имали сјајне сезоне и да у последњу трку улазе са приликом да освоје шампионат јер то обојица и заслужују. Луис може да освоји још титулу, две или три, можда и пет, али то неће променити ништа за мене. Иако се добро слажем са Лусиом, нешто у мени каже да желим да Михаелов рекорд остане у животу. Ипак, мисли су ми чисте у смислу тога да могу да кажем, нека бољи победи“, додао је Фетел.

Један од навијача га је питао и шта је сањао да постане као дечак.

„Хтео сам да будем Мајкл Џексон, нисам успео. Хтео сам да будем и Мајкл Џордан, нисам успео ни ту. Хтео сам да будем Михаел Чумахер. Такође нисам успео, али сам ту од ова три био најближи да успем“, насмејао се Фетел.

Последња трка сезоне на програму је у недељу од 14 часова.

Glasanje za NBA Ol-star počinje 25. decembra

 

Преузмите андроид апликацију.