Почетна > Спорт > Аутомото
Аутомото

Фетел стао у одбрану Шумахера

Мику Шумахеру је у Формули 1 можда теже него било ком другом возачу, јер поређење са легендарним оцем не би избегао ни да му иде много боље него што му иде.
Фото: Танјуг/AP/Luca Bruno

После све оштрије критике због учесталих удеса, у заштиту га је узео земљак, четвороструки шампион Себастијан Фетел.

„Критика је у реду. Не треба, међутим, увек само ударати пацке, него треба и рећи када неко нешто добро уради“, рекао је Фетел за „Билд“ пред трку у Канади предстојећег викенда.

Притисак на Шумахера млађег очигледно расте, јер у претходних осам овогодишњих трка не само да није освојио ни бод, него је удесима знатно улубио буџет америчке екипе Хас.

„Сви стално возимо на граници“, рекао је 34-годишњи Фетел, који је титуле освајао са Ред Булом и Фераријем, а сада вози за Астон Мартин.

„Понекад клизнемо преко границе, јер такав нам је посао. Знам из искуства колико то тешко пада и колико посебно тада значи подршка, уместо непрекидних напада из екипе“, додао је Немац.

Посебно гласан критичар Шумахерове форме је шеф Хаса Гинтер Штајнер. Он је свог возача јавно опоменуо после удеса у Саудијској Арабији и Монаку да елиминише грешке и смањи трошак екипе за поправке.

Миков отац Михаел Шумахер је седмоструки првак Формуле и редовно је у разговорима у клубу номинованих на највећег возача икада.


Formula 1 se vraća u Afriku?

Преузмите андроид апликацију.